Girls who code - smARTions

Girls who code

La ciència i tecnologia per nens més creativa al teu abast

Girls who code

Girls Who Code és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu donar suport i augmentar el nombre de noies programant i vinculades al món de la informàtica. L’organització està treballant per reduir la bretxa de gènere en tecnologia i informàtica i canviar la imatge que tenim del programador tipus.

Tenen un programa d’immersió d’estiu de 7 setmanes, un programa de campus especialitzat de 2 setmanes, els clubs escolars i una sèrie de best-sellers de 13 llibres amb el New York Times.

L’objectiu és inspirar, educar i equipar a les noies amb les habilitats informàtiques per perseguir les oportunitats del segle XXI.

 

Girls Who Code va ser fundada per Reshma Saujani el 2012, que va plantejar la idea de crear l’organització durant el seu recorregut pel Congrés dels Estats Units quan va notar que les escoles al llarg de la seva ruta de campanya mancaven de noies en aules d’informàtica. L’organització dirigeix ​​programes durant el curs acadèmic que imparteixen les habilitats informàtiques a les noies de secundària com la programació, la robòtica i el disseny web,  amb sessions que inclouen projectes i viatges a empreses com Twitter i Facebook. Ara hi ha més de 1500 clubs Girls Who Code a tot Estats Units i l’organització pretén ensenyar a un milió de nenes a codificar per a l’any 2020. Cap a desembre de 2014, tres mil estudiants havien completat un programa Girls Who Code, del qual el 95% va passar a ser major d’informàtica a la universitat.

L’organització està patrocinada per diverses empreses de programari i tecnologia, incloent AOL, Google i Microsoft,  i l’agost de 2014 va rebre una contribució de $ 1 milió d’AT&T .

 

 

Actualment, només un 4% de les dones estan interessades o inscrites en un programa informàtic a la universitat. Reshma Saujani, creu que les noies són criades per “ser perfectes“, mentre que els nens són criats per “ser valents“. Reshma Saujani va participar en un TED Talk on va parlar sobre les conseqüències que enfronten les noies en el seu futur si no comencen a prendre riscos. Parla de la indústria de la tecnologia i com pensa que hi ha un biaix cap a les dones en la indústria. La companyia va anunciar que el 2016 l’entitat sense ànim de lucre s’ampliarà als 50 estats, la qual cosa el converteix en el programa informàtic més gran per a les nenes dels Estats Units. A l’agost de 2017, la companyia sense ànim de lucre va llançar una sèrie de 13 llibres amb Penguin Random House, incloent un llibre de no ficció, “Girls Who Code: Learn to Code and Change the World”, i diversos llibres de ficció. A la primavera de 2018, Girls Who Code ha arribat a més de 50,000 noies amb els seus programes d’educació informàtica.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *